Arterra was engaged by Willoughby City Council to provide a design to upgrade this 100m of pedestrian mall running through the central retail and business district of Chatswood. It was a heavily used urban environment with multiple, and often conflicting uses. During the design Arterra worked with Equatica to achieve water sensitive solutions. Carefully designed pavements grades and the introduction of a decorative precast wall and seating system facilitated WSUD initiatives and passive irrigation for the new, centrally located signature tree planting.  Best practice soil preparation and tree planting were employed below ground to help ensure the long-term success of the planting and appropriate stormwater treatment. Refer also to our landscape architectural work.

Chatswood Mall WSUD - Victoria Ave, Chatswood

Project

Client

Year Completed

Approx Budget

Description

Willoughby City Council

2011

$4.1 million

© Arterra Design Pty Ltd 2011