Arterra was engaged by Willoughby City Council to provide a design to upgrade this 100m of pedestrian mall running through the central retail and business district of Chatswood. It is a heavily used urban environment with multiple, and often conflicting uses. Our aim was to create a vibrant, functional civic space to last well into the future. Introduction of a decorative precast wall and seating system facilitated WSUD initiatives and passive irrigation for the new, centrally located signature tree planting. Best practice soil preparation and tree planting were employed below ground to help ensure the long-term success of the planting. Vibrant lighting, sculptural elements, tree plantings and fresh new street furniture palettes have given this area a new lease on life.

Chatswood Mall - Victoria Ave, Chatswood

Project

Client

Year Completed

Approx Budget

Description

Willoughby City Council

2011

$4.1 million

© Arterra Design Pty Ltd 2011